Näkymättömät 7.5.–18.5.2013

Näkymättömät

Ihmiskauppa on tämän päivän orjuuden muoto. Näkymättömät-näyttely Martin Kulttuuriolohuoneella 7.5.–18.5. tekee ongelman näkyväksi.

YK:n työjärjestön ILO:n mukaan arviolta noin 20 miljoonaa ihmistä, naisia, lapsia ja miehiä on ihmiskaupan uhreina: orjatyössä tai prostituoituina. Nämä ihmiset elävät keskellämme, mutta ovat näkymättömiä. Suomen ihmiskaupanvastaisen työn ihmiskaupparaportoija on todennut viimeisimmässä katsauksessaan, että yksi suurimmista ongelmista on se, että viranomaiset ja tavalliset kansalaiset eivät tunnista näitä orjuudessa eläviä uhreja. Suomi toimii kauttakulkumaana ja kohdemaana jopa sadoille ihmiskaupan uhreille. Yleisintä on naisten kuljettaminen prostituoiduiksi entisen Neuvostoliiton alueiden maista ja Baltiasta Suomeen ja muihin Pohjoismaihin. Viime aikoina naisia on alkanut tulla myös Länsi-Afrikasta. Lisäksi työperäinen ihmiskauppa esimerkiksi ravintola,- siivous ja puutarha-alalla on jatkuvasti kasvussa oleva ilmiö. Myös suomalaisia nuoria on joutunut ihmiskaupan uhriksi.

Näyttely avataan tiistaina 7.5. klo 13, jolloin ohjelmassa on alustus, opastettu tutustuminen näyttelyyn sekä keskustelua aiheesta. Toinen opastettu tutustuminen Näkymättömät-näyttelyyn järjestetään torstaina 16.5. klo 17. Esittelemme näyttelyä mielellämme ryhmille myös muina sovittuina ajankohtina viikoilla 19 ja 20. Ryhmät voivat olla yhteydessä Martin Kulttuuriolohuoneelle sähköpostitse (kulttuurihuonemartti@gmail.com).

Näkymättömät-näyttely oli esillä Varissuon kirjastossa joulukuussa 2012. Turkulainen teki näyttelystä jutun.

Näyttely toteutetaan Femina Aboensis ry:n, V.A.L.O -Ei orjuudelle ry:n, Turun Naiskeskuksen, Kulttuuriyhdistys Ida ry:n, Albaaniyhdistys Bashkimin sekä Turun kaupunginkirjaston yhteistyönä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s