Kulttuurikeskiviikko / Runokohtauksia näyttelyn avajaiset

Ke 02.04.2014 klo. 17.00 – 18.00

Runoesityksiä ja Otso Helasvuon improvisoidun musiikin soolokonsertti.

Runokohtauksia on työryhmähanke, jonka aikana turkulaiset runoilijat  ovat kääntäneet eri kielillä kirjoittavien runoilijoiden tekstejä suomeksi – osaamatta käännettäviä kieliä.

Työtapa on ensimmäinen laatuaan: käännöstyöryhmät ovat suomentaneet runot keskinäisissä tapaamisissa, keskustellen ja kysellen. Osassa työryhmiä on ollut mukana kulttuuritulkki.

Näyttelyn tauluissa on yksi teksti kultakin runoilijalta alkukielellä ja suomeksi. Runokohtauksia-näyttely myös esittelee mukana olleet suomennetut runoilijat.

Otso Helasvuo on kulttuurin monitoimimies, basisti, runoilija ja kokeellisen musiikin festivaalin Zaumfestin taiteellinen johtaja. Hän soittaa bassoa muun muassa Akunkengissä ja Viba-bilebändissä. Kokeellisempaa laitaa edustavat free jazzia ja rockia yhdistävä Von Lessinger Effect ja runoilijoita improvisoiden säestävä Säkeet Orkesteri. Soolokonsertti on uusi aluevaltaus, joka jatkaa improvisoidun musiikin ja sähköbasson mahdollisuuksien tutkimista. Tällä kertaa ei kuulla vaihtobassoja vaan avoimen mielen virtaa, johon ei voi astua kahta kertaa.otsosolo

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s