Lupasit, että saan kaivaa – alkuja juurten kasvattamiseksi

juliste

 

Lupasit, että saan kaivaa
– alkuja juurten kasvattamiseksi

Nina Kokkisen (s.1978) ja Anna Gradistanacin (s.1975) Lupasit, että saan kaivaa -näyttely Galleria Martissa on alku laajemmalle Juuret-työnimeä kantavalle projektille, jonka lähtökohtana on pohtia, miten perhetausta ja sukuhistoria määrittävät olemistamme tässä hetkessä ja luovat käsityksiä siitä, keitä me olemme. Kulttuurintutkimuksen näkökulmia työskentelyssään hyödyntävät valokuvataiteilijat sukeltavat näyttelyn teoksissa omaan sukuhistoriaansa siten, että vakiintuneiden tarinoiden varjosta nousevat esiin myös vaietut ja unohdetut tarinat. Kuvallisen tarkastelun kohteiksi nostetaan erityisesti sukutaustaan liittyviä häpeän ja ylpeyden tunteita.

Juuret-projektin laajempana tavoitteena on syventyä pohtimaan, kuka rakentaa historiaa ja kenelle. Onko valokuvan avulla mahdollista saada vastauksia siihen, kuka minä olen? Määrittääkö perhetaustamme ja sukumme menneisyys meitä ihmisinä, ja miten? Projektin puitteissa Kokkinen ja Gradistanac kehittävät myös työskentelymuotoja yhteisötaiteellisille valokuvaustyöpajoille, joissa osallistujat syventyvät omaan identiteettiinsä valokuvan keinoin ja saavat siten mahdollisuuden ymmärtää paremmin itseään ja kasvuaan ihmisenä.

Kokkinen ja Gradistanac ovat työskennelleet yhdessä vuodesta 2011 alkaen valokuvanäyttelyiden ja yhteisötaiteellisten työpajojen merkeissä. Heidän vuonna 2012 käynnistämänsä LIMINOIDi-kattoprojekti kokoaa alleen erilaisia taiteen ja tieteen rajapinnoille sijoittuvia työskentelyn muotoja, joilla pyritään tuomaan näitä kulttuurin alueita lähemmäs paitsi toisiaan myös tavallista ihmistä.

Galleria Martissa 1.–30.10.2014

Aukioloajat
ti–pe 12–18, la 12–16.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s