Meditaatio arjen tueksi

medi

Mitä on meditaatio? Miksi sitä tehdään? Miten harjoitus voi helpottaa omaa arkea?

Viitenä myöhäis-syksyisenä lauantaina 17.10.,24.10., 31.10.,7.11. ja 14.11. klo 14.30-16.30 pysähdymme Kultsulla kuuntelemaan itseämme.

Kurssimaksu on lahjoituspohjainen (suositeltu summa kulujen kattamiseksi 5-15 euroa/kerta). Osallistujien toivotaan sitoutuvan koko kurssin ajaksi. Ilmoittaudu 9.10. mennessä: kulttuurihuonemartti@gmail.com.

Meditaatio arjen tueksi -kurssilla pääset tutustumaan meditaation perusteisiin ja saat työkalut, joilla tuoda harjoitus osaksi omaa arkeasi. Käymme läpi meditaatioharjoituksen perustekniikoita ja buddhalaisia opetuksia, joihin ne perustuvat. Lähestymistapa on maanläheinen ja käytännöllinen – lähestymme harjoitusta arjen elämän näkökulmasta. Jokaiseen kurssikertaan sisältyy päivän teeman käsittely, 30-45 minuutin meditaatio, kokemusten jakaminen ja ohjeistus itsenäistä harjoitusta varten. Läsnäoleva kommunikaatio on läpileikkaava teema, jota harjoitamme läpi kurssin. Kurssin puitteissa saat käyttöösi lähteitä, joista löytyy opetuspuheita ja lisätietoa meditaatiosta sekä mistä löytää keskuksia, joissa voi halutessaan jatkaa meditaation harjoittamista. Näiden pohjalta voi kukin valita oman tiensä.

Kurssin teemat:
17.10. Mitä on meditaatio?
24.10. Kehon tuntemukset
31.10. Mielen tarkkailu
7.11. Myötätunto ja levollisuus
14.11. Arjen harjoitus

Vetäjänä Reija Mikkola.

”Näen roolini kurssilla ennen kaikkea fasilitaattorina. Haluan avata ihmisille ovet meditaatioharjoituksen pariin ja antaa heille parhaani mukaan työkaluja hyödyntää sitä omassa arjessaan. Olen harjoittanut meditaatiota vuodesta 2009. Oman harjoituksen ja meditaatioiltojen lisäksi olen osallistunut retriiteille ja useille kursseille. Lähimpänä sydäntäni ovat vipassana ja open dharma perinteet. Kiinnostus meditaation rooliin nimenomaan arjessa on noussut dharmaryhmän kautta, jossa olemme kokoontuneet pohtimaan buddhalaisten oppien ja meditaatioharjoituksen roolia jokapäiväisessä elämässä. Olen huomannut, että harjoittaminen on omiaan helpottamaan arjen kaoottisuutta ja tukemaan hyvinvointia.”

Mainokset

2 ajatusta artikkelista “Meditaatio arjen tueksi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s