Kultsun kirjoittajakurssit 2015

Juventa_typewriter

Marraskuussa 2015 Kultsulla avataan ovet myös luovalle kirjoittamiselle. Kurssi koostuu kahdesta osasta, Luovan kirjoittamisen perusteista sekä Lyriikan kirjoittamisesta. Kurssit eivät edellytä aiempaa osaamista. Voit osallistua näihin sekä yhtenä kokonaisuutena että erikseen. Ensimmäisen osuuden vetää runoilija, lavarunoilija ja kulttuurituottaja Riikka Heinonen, toisen kustantamo Koleran perustajajäsen, runoilija ja sanataideohjaaja Daniil Kozlov eli Susinukke Kosola.

1. Osa: LUOVAN KIRJOITTAMISEN PERUSTEET 21.-22.11. (Riikka Heinonen), hinta 30 euroa/osallistuja.

Molempina päivinä klo 13-16.

Luovan kirjoittamisen kurssilla herätellään omaa kirjoittamista sanataideharjoitteiden ja visuaalisten virikkeiden avulla. Kurssin tavoitteena on muun muassa osallistujien mahdollisten ”kirjoitusblokkien” avaaminen ja kirjoittamisen vapauttaminen eri tekniikoiden avulla. Kurssin avainsanoja ovat vapaa kirjoittaminen, virikkeellinen kirjoittaminen ja esteetön kirjoittaminen. Luova kirjoittaminen elvytetään sanataideharjoitteiden, visuaalisten harjoitteiden ja rentoutusharjoitteiden avulla. Kurssi sopii kirjoittamisesta kiinnostuneille vasta-alkajille ja jo edistyneemmille kirjoittajille, jotka kaipaavat välineitä oman kirjoittamisen vapauttamiseen.

Kurssin ohjaa Riikka Heinonen, joka on aktiivisesti esiintyvä lavarunoilija, joka kuuluu helsinkiläisen lavarunousyhteisö Helsinki Poetry Connection ry:n aktiiveihin. Hän on ohjannut useita lavarunouteen ja luovaan kirjoittamiseen keskittyneitä työpajoja. Kurssin toisena ohjaajana on audiovisuaalisen viestinnän medianomi Riina Heiskanen, joka on ohjannut työpajoja osana Annantalon taidekeskuksen näyttelytoimintaa Helsingissä.

2. Osa: LYRIIKKAA LYHYESTI 28.-29.11.2015 (Daniil Kozlov), hinta 25 euroa/osallistuja.

Molempina päivinä klo 13-16.

Kiinnostaako runous ja sen kirjoittaminen? Lyhytkurssilla perehdytään runouden historiaan ja keinoihin sekä 2000-luvun Suomen runouden ilmiöihin. Tunneilla tehdyin kirjoitusharjoituksin pyritään laajentamaan osallistujien käsitystä tekstin tuottamisen tavoista sekä omia horisonttejaan kirjoittajina. Kurssin aikana käsitellään myös osallistujien omia runoja ja runoutta, sekä jokaisen yksilöllisiä haluja ja tavoitteita runoilijana. Kurssi sopii jokaiselle, joka haluaa tietää nykyrunouden monista virtauksista, saada palautetta teksteistään, sekä ymmärtää, mihin omat tekstit asemoituvat Suomen laajalla runokentällä.

Vetäjänä toimii kustantamo Koleran perustajajäsen Daniil Kozlov, eli Susinukke Kosola. Hän toimii Varsinais-Suomen Runoviikon, Turun Sanataideyhdistyksen ja Kirjoittajayhdistys Kapustarinnan hallituksissa. Tämän lisäksi hän toimii sanataideohjaajana ja opiskelee kotimaista kirjallisuutta. Häneltä on julkaistu runoteos .tik., ja hänen seuraava teoksensa julkaistaan Sammakolta keväällä 2016.

Kurssille ilmoittaudutaan maanantaihin 9.11. mennessä osoitteeseen kulttuurihuonemartti@gmail.com. Osallistumismaksut maksetaan kunkin osuuden vetäjälle käteisellä (tasarahalla) paikanpäällä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s