Paljon liikkuvia osia – julkisen keskustelun ongelmia

Paljon liikkuvia osia – Julkisen keskustelun ongelmia

Martin kulttuuriolohuone, Itäinen Pitkäkatu 49 kello 16-18.

Perjantaina 18.11. filosofi, tietokirjailija, kustannustoimittaja ja Eurooppalaisen filosofian seuran toiminnanjohtaja Ville Lähde keskustelee Kulttuuriolohuoneella kirjansa ”Paljon liikkuvia osia” aiheista.

Julkinen keskustelu lukkiutuu yhä uudestaan vastakkainasetteluiksi ja sellaisten näkemysten kiistoiksi, joiden välillä ei tunnu olevan keskustelun mahdollisuutta. Sanotaan myös, että yhteiskunnallisessa elämässä pärjää vain kärjistyksillä ja yksinkertaistuksilla. Filosofi Ville Lähde käy esseekirjassaan läpi joukon julkisen keskustelun ongelmia ja umpikujia, jotka toistuvat yhä uudelleen. Ne estävät meitä ymmärtämästä tiedon ja mielipiteen tai tieteen ja uskon eroja tai pohtimasta demokratian, terrorismin tai sananvapauden luonnetta. Monimutkaisessa maailmassa ei voi pärjätä ajattelemalla yksinkertaisesti. Jos tyyli syrjäyttää sisällön, eksytään pelkkään retoriseen kilvoitteluun. Maailma häviää näkyvistä.

Kirjan voi ostaa mukaansa tilaisuudessa tai edellisenä päivänä Turun yliopistolla, missä Lähde on Turun akateemisen eläinoikeusseuran tilaisuudessa esitelmöimässä aiheesta ”Nälkä ja ruuantuotannon tulevaisuus”. Publicum, sali Pub2.

ville-lahde-paljon-liikkuvia-osia

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s