Sirpa B. Madsen: Narsismin jälkiä ja omakuvia 1.2.–1.3.2014

2014_SMadsen_02

Sirpa B. Madsen: Epätoivo 1 ja Voimanainen.

Sirpa B. Madsen
Narsismin jälkiä ja omakuvia
1.2.–1.3.2014 Galleria Martissa

Musiikki: Ovro

Narsistin kohtaaminen haki sisältäni kanavaa ulospäin. Olen aika pedantti maalaamisen ja kädenjälkeni suhteen; korjailen ja korjailen tuotostani, mutta omien tunteiden siirtäminen paperille pastilliliiduilla oli helppoa. Saatoin tehdä jonkun kuvan 15 minuutissa, eikä siinä ollut mitään korjattavaa.

Ei mitään niin pahaa, että ei mitään hyvää. Sain narsistilta lahjan –  taidon ilmaista tunteitani paperille – josta olen hänelle hyvin kiitollinen!

Uskon meistä monien tavanneen narsistin parisuhteessa, ystäväpiirissä, koulussa tai työpaikalla. Minulle taide, kuvallinen ilmaisu, oli yksi mahdollisuus käsitellä tilannetta ja saada itsestäni ulos ahdistavia tunteitani.

Epätoivo 1. ”Iltaisin, kun yritin saada epätoivoisesti unta, ahdistus kasvoi kasvamistaan. Musta pahuus täytti huoneeni ja yritti laskeutua päälleni. Se oli hyvin painavaa, joka yritti tunkeutua sisälleni, syvemmälle – oli vaikeata hengittää. Olin hirvittävän pieni ja pienenin edelleen. Kun nousin seisomaan jalkani upposivat sitkeään mutaan, joka teki liikkumisen vaikeaksi ja painavaksi, sekä pahuus peitti kaiken valon ympäriltäni. Se oli mustaa, se oli kaikkialla ympärilläni.”

Omakuvat syntyivät edellisten rinnalla eheyttäen mieltäni. Ne on tehty muistojen pohjalta, valokuvista tai peiliin katsoen.

Voimanainen. Lähdin tekemään piirrosta valokuvastani, mutta se riistäytyi käsistä ja tulos on tässä nähtävillä. Haluan olla kuvankaltainen nainen: vahva, määrätietoinen, ylväs ja kaunis.

Näyttelyn avajaiset 1.2.2014 klo 12–16.
Tervetuloa!

Mainokset

Yksi ajatus artikkelista “Sirpa B. Madsen: Narsismin jälkiä ja omakuvia 1.2.–1.3.2014

  1. Paluuviite: Taiteilija Sirpa B Madsen tavattavissa näyttelytilassa la 15.2. klo 12-14. | Martin Kulttuuriolohuone

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s